He’s just that into you # 2

by Cecilie Lawal

tumblr_lpe0e4u88L1qztbhro1_400

Jeg har igen fået min dejlige ven ind over med et endnu et svar til mine utallige spørgsmål om mænd. Denne gang ”svarer” han på min tidligere indlæg “He’s just not that into you”, som du kan læse her.

Indlægget er mit forsøg på at besvare hvorfor fyre kan være så tvetydige; hvorfor vi udfra en fyrs adfærd er nødsaget til at bedømme, om han har en oprigtig interesse i os. Hvorfor ikke bare sige det som det er, i stedet for at trække det i langdrag og ‘holde os hen’. Det er min teori – mit perspektiv.

Her er hans svar:

“He’s just not that into you” – er han bare ikke vild med dig?

Som med alle andre ting, der vedrører kærlighed, tiltrækkelse og psyken er der af gode grunde ikke en facitliste at trække referencer til. Det kan ikke sættes i kasser og systemer.

– når det så er sagt, skal jeg være ærlig at sige vi mænd kører ligeså mange spil, hvis ikke flere, end kvinder. Nogle ubevidst og andre bevidst, uanset hvad, så gør vi det, vi ved der har virket før.

Hvis det alligevel skal sættes lidt i systemer og kasser, da det gør alt mere overskueligt og håndgribeligt, så er der to grader af interesse. Den første kan vi kalde en kærlighedsinteresse, af åbenlyse grunde vil det være interessen der betyder han vil vågne med dig søndag morgen, og ikke kun være sammen med dig lørdag aften. Den anden kan vi kalde for seksuel interesse, meget belejligt indikerer denne type af interesse, at han egentlig bare vil se dig nøgen. Uanset hvilken type af interesse der vises, har de begge en betydelig fællesnævner – DIG! Hvad enten han har lyst til at male forstadsstakittet, der omfavner jeres familiedrøm af en hjørnegrund i Hellerup, eller om han bare har lyst til at se om du er ligeså charmerende i dobbeltsengen, som du er når du står og smiler, underspillet med din Energizer fra Joe & the Juice.

Kærligheds interessen:

Hvis han virkelig gerne vil være den person, der smiler sødt og indbydende mens du vågner søndag morgen, med morgenhår og dertilhørende ånde, så skal han nok få svaret på din sms, så skal han nok få tid til at ringe og alle hans planer kan omdirigeres til ære for dig. Som vi alle ved, skrev Jens Høysgaard i 1752, at ‘brændt barn skyer ilden’, så alle de gange hvor vi mænd har oplevet, at pigerne ikke vil have den flinke fyr fra Nykredit med nystrøget skjorte, pensionsopsparing og en 5 års plan, har lært os at spille uinteresseret. Hvis vi smider alle kortene på bordet med det samme, er det kun de kærlighedssyge, behagesyge og uselvstændige kvinder der bider på. En moderne kvinde, med styr på livet, ved hvad hun er værd og hvad hun kan forlange og hun nyder jagten ligeså meget som manden gør.

I takt med at manden har mistet totalmagten, kvinderne har tilkæmpet sig 40% af bestyrelsesposterne i mellemstore virksomheder og at mænd efterhånden ved hvor de skal finde fryseposeklemmerne i IKEA, uden at flå øjnene ud af hovedet på sig selv, har kønsrolleskiftet betydet kvinderne nu også nyder at jage. I nyder at jage, I nyder følelsen af at være eftertragtede, at have føringen og vide I har kontrollen over situationen. Og som dannede og uafhængige kvinder, ved I derfor at I har brug for en mande-mand. Derfor vil I have en mand, der kan give jer modstand og sige nej så selv Karen Thisted ville holde kæft.

Som alle ved, kan man ikke blæse og have mel i munden på samme tid. Eller jo, men det giver ikke noget brugbart resultat, hvilket det jo gør hvis man nøjes med en af delene – for hvem vil ikke gerne have munden fuld af mel. MEN – I kan ikke både forlange blomster og badboys, digte og drengerøve eller svigermors drøm og svigermors våde drøm. Så sagt kort, hvis han vil gøre dig til sin udkårne, dropper han alt hvad der har med rygrad og mandelighed at gøre, i sekundet du responderer på hans akavede ”hej, kommer du tit her?”.

 Seksuel interessen:

I denne kategori er der to typer mænd. Dem der er heldige og har succes en gang i mellem, uden at vide hvorfor. Og så er der dem, der tit har succes og ved præcis hvorfor de har succes.

De heldige, er ofte en flot fyr med humor og en god del sarkasme. Han er ikke bleg for at sige, at du ser godt ud, samme tid med at han griner over dine sko. Uanset hvad han siger til dig, så siger han det med et glimt i øjet. Han er også typen, du ville kunne se som en god ven fordi han har alle de kvalitet du sætter pris på i en ven.
Ham der ved hvorfor han har succes, har nøjagtig de samme træk som den heldige, han bruger dem bare aktivt. Han ved hvor lang tid der skal gå før han skriver tilbage, hvornår han skal drille dig, hvornår han skal være sød og kærlig, men endnu vigtigere ved han hvornår han skal være afvisende. Det kan være de små ting, som ingen lægger mærke til – han ved at når I skriver sammen skal han afbryde samtalen efter en håndfuld beskeder, for at vente 3 timer med at svare. På den måde når hun inden for 3 timer at gennemgå en masse tanker, hvorfor svarer han ikke, har jeg skrevet noget forkert, gider han mig ikke mere og ”åhhhh, så svarede han endeligt”. Han skriver noget i stil med, at han havde travlt eller ikke lige havde set du havde skrevet. Nu tænker du at han måske ikke er så interesseret alligevel, og bliver nødt til at oppe dit game, så at sige, for at fange ham i dit net. Så du skruer charmen på og han hopper på den, lige indtil han ikke svarer igen. I ved lige præcis, hvad det er at den type mænd gør – for I gør det også selv. I er mestre i det, det er jeres vedholdenhed på lige præcis det punkt, at der gør mænd verden over sælger sine motorcykler, sine DALI højtalere og begynder at gå op i hvorvidt krysantemummerne i blomsterhaven skal være hvide, rosa eller lilla – som han har lært er de 3 mest eftertragtede farver i Nordeuropa.

Så kan man sidde i hjørnet på klubben, og se hvordan de populære mænd og kvinder ignorerer hinanden, mens de svage kaster sig over dem. Der kan man sidde og surmule, mens man undrer sig over hvorfor folk ikke bare er ærlige, i stedet for alle de spil. Hvorfor kan man ikke bare sige ”Hej, jeg hedder Kristian. Jeg synes du ser pisse sød ud, har du lyst til at lære mig bedre at kende”? Mens man sidder der, begynder man at indse, at man sidder alene selvom man er blandt venner. Man sidder der, uden at have det modsatte køns opmærksomhed. Man tænker, at så kan det hele sgu også bare være lige meget. I det sekund, opnår man samme udstråling, som når man har kæreste på. Og når man har en kæreste, kan folk nærmest ikke lade en være. Fordi man er uopnåelig, fordi der skal jages for at nedlægge lige præcis det bytte. Nu begynder det modsatte køn at henvende sig, og man overgiver sig til spillets magt.

 ”For der er flere penge i ligegyldighed og kvindehad / for alle piger vil gerne have en badboy, indtil de får den første flad’” – Kasper Spez, ”Fantasten”

XX

C

Advertisements