29.03.13

by Cecilie Lawal

barbie

Hvad og hvem er den ideelle kvinde?

Sex and the City, Desperate Housewives, selv nye ”ungdomsserier’ som gossip girl, bærer præg af forvirringen omkring den ideelle kvinde. I hver serie, opleves der flere forskellige dominerende personligheder, som kunne tyde på, at man har forsøgt at give et bud på, forskellige ideelle kvinder. Der er naturligvis taget hensyn til samfundslag og eventuelle miljø forskelle. Men findes der overhovedet en ideelle kvinde i nyere tid?

Sex and the City

satc_l

Jeg vil hverken være Carrie, Charlotte, Samantha eller Miranda. De har hver især nogle gode kvaliteter og supplerer hinanden fantastisk, men de har også alle ‘fejl’, eller mangler, om man så må sige. Det er måske netop det, der har været formålet med karakterene. Man skal helst kunne relatere til hvad man ser, and such thing as perfection, does not exist. 

Carrie er en ypper moderne, filosoferende, romantikker og shopaholic. Men, hun er også en stereotyp desperat kvinde, som søger accept og bekræftelse, i sin kamp for at finde kærligheden. Miranda er den højt uddannet og fornuftige karrierekvinde, som sørger for at der ingen ridser kommer i lakken. Men, hun er også pessimist, hvad angår kærlighed og mænd. Samantha er den succesfulde, stolte, karrierekvinde, med en selvtillid og et sexliv, som vækker opsigt fra flere kilometers afstand. Men, hun har et commitment-essue, hvilket må føre til ensomhed. Charlotte er den konservative, overklasse, perfektionistiske, håbløse romantikker. Men, little miss perfect, risikerer at korthuset en dag falder sammen, og så er der ikke altid støtte at hente i sin økonomiske sikkerhed. Så hvem er den meste ideelle ? 

Jeg mener personligt ikke at den ideelle kvinde eksisterer, men nærmere ideelle kvinder. Det er ikke meningen, at vi skal have et forbillede, men flere. Det handler om, at tilpasse de ideelle kvinder os og ikke omvendt. Kunsten er at bruge den inspiration man finder, konstruktivt. Se det som at lave den ideelle isvaffel. Selve vaflen er  det urokkelige fundamentet, mens kuglernes variant, kan skifte alt afhængig af, hvad du vil have. For at give et eksempel: ‘Man kan eksempelvis se Kate Moss som en af de ideelle kvinder, pågrund af hendes skønhed og fede tøjstil, men det er ikke ens betydning med, at man skal ligne hende eller have hendes tøjstil.’ Man skal bare lade sig inspirere af hendes tilgang til mode og hendes skønhed. Som et quote jeg har læst af Oscar Wilde og som jeg gerne vil have lov til at forlænge; ‘Be yourself, everyone else is taken, but aspire to be inspired’

XX

C

 

Advertisements